Produkten är tyvärr så populär att den är slut i lager.
Tuotenumero |
Glutenfritt mjöl gjort på 100% dubbelrostade kikärtor. Vanligt kikärtsmjöl finns i välsorterade livsmedelsbutiker, dock ej rostat kikärtsmjöl. Tack vare rostningen som sker över öppen eld behåller kikärtorna som sedan mals till det finkorniga mjölet alla sina vitaminer och mineraler samtidigt som mjölet får en bra karaktär som även löser sig i kalla temperaturer, exempelvis vid bakning. Roundooze rostade kikärtsmjöl innehåller hela 22 g protein per 100 g mjöl, motsvarande näringsvärde för vetemjöl är endast 10 g. Vårt rostade kikärtsmjöl lämpar sig väl i många olika rätter och variationer, i bland annat pannkakor, grönsaksbiffar eller i pizzadegen går det att byta ut mjölet rakt av. För förbättrad livsmedelshygien och för skydd mot allergener förpackas mjölet i en plastförpackning.
✔️Rika på fibrer
✔️Fria från GMO
✔️Glutenfria
✔️Fria från palmolja
✔️Låga halter av mättat fett
✔️Från kikärtor rostade över öppen eld
Näringsvärde (per 100 g) | |
---|---|
Energi | 1244,8 kJ / 297,5 kcal |
Fett / varav mättat fett | 2,8 g / 0,39 g |
Kolhydrater / varav sockerarter | 46,3 g |
Fiber | 21,53 g |
Protein | 21,81 g |
Ingredienser: Rostade kikärtor (100 %).
Hållbarhet: 18 månader vid obruten förpackning (ofta längre).
Förvaras torrt, vid (20±3°C).
Sortering: Påsen sorteras som plastförpackning.