🚫Glutenfria 🌾Rika på fibrer 🧬Fulla av protein 🔥Rostade över öppen eld 🚫Fria från palmolja 🧪 Fria från GMO

HEJ, JAG ÄR EN ROSTAD KIKÄRTA!

Kikärtor är glutenfria, otroligt näringsrika och fulla av protein och fibrer som kan hålla dig pigg hela dagen. Med olika fantastiska smaksättningar är vi redo att ge dig ett gott alternativ till traditionella snacks. Ta en minut och njut!


Roundooze unika produktionsprocess


Roundooze produktionsprocess, ett hantverk där kikärtorna rostas över öppen eld


På vägen mot en färdig produkt genomgår Roundooze kikärtor en process på hela 45 dagar(!). Dels för att få till ett naturligt, krispigt och unikt snacks men också för att säkerställa att produkten lever upp till våra högt ställda krav. I ett första skede väljs nyskördade kikärtor av högsta kvalité ut. Därefter rostas kikärtorna över eld i stora tennpannor för att senare läggas i tygsäckar i 10 dagar. Efter denna viloperiod rostas kikärtorna ytterligare en gång, innan de läggs till att vila i frisk luft i 30 dagar.

Efter viloperioden rostas kikärtorna ännu en gång i stora tennpannor där de sakta rörs runt med träslevar, allt för att separera kikärtornas yttersta skal från själva kikärtan. Därefter blötläggs kikärtorna och för att sedan vila ytterligare en dag. I slutet av denna långa och unika process som enbart har involverat naturliga element såsom vatten, luft och eld får kikärtorna sin unika smak. Vissa kikärtor förblir endast rostade, andra saltas lite lätt och säljs som rostade och saltade kikärtor. Därtill kommer en stor variation av förädlande smaksättningar där den rostade kikärtan täcks av exempelvis vit choklad, mjölkchoklad eller mörk choklad. 

Glöm inte att i kategorierna under "Varför kikärtor?" läsa om kikärtans förträffliga näringsinnehåll, hur väl kikärtor står sig i arbetet mot en hållbar värld samt varför kikärtor borde bli en del av din hemberedskap!