Produkten är tyvärr så populär att den är slut i lager.
Artikelnummer |
Naturligt glutenfritt mjöl gjort på 100% dubbelrostade kikärtor. Vanligt kikärtsmjöl finns i välsorterade livsmedelsbutiker, dock ej rostat kikärtsmjöl. Tack vare rostningen som sker över öppen eld behåller kikärtorna som sedan mals till det fina mjölet alla sina vitaminer och mineraler. Samtidigt får mjölet en bra karaktär som gör att mjölet även löser sig i kalla temperaturer, exempelvis vid bakning. Vårt rostade kikärtsmjöl lämpar sig väl till matigare bakning av bland annat pannkakor, pizzadeg eller som bindmedel istället för ägg i exempelvis vegobiffar. Roundooze rostade kikärtsmjöl innehåller hela 22 g protein per 100 g mjöl, motsvarande näringsvärde för vetemjöl är endast 10 g. För förbättrad livsmedelshygien och för skydd mot allergener förpackas mjölet i en plastförpackning.
✔️Rikt på: protein, fiber, B-vitamin & fleromättade fettsyror
✔️Fritt från GMO
✔️Glutenfritt
✔️Fritt från palmolja
✔️Låga halter av mättat fett
✔️Från kikärtor rostade över öppen eld
Näringsvärde (per 100 g) | |
---|---|
Energi | 1244,8 kJ / 297,5 kcal |
Fett / varav mättat fett | 2,8 g / 0,39 g |
Kolhydrater / varav sockerarter | 46,3 g |
Fiber | 21,53 g |
Protein | 21,81 g |
Ingredienser: Rostade kikärtor (100 %).
Hållbarhet: 18 månader vid obruten förpackning (ofta längre).
Förvaras torrt, vid (20±3°C).
Sortering: Påsen sorteras som plastförpackning.